hoe worden de doelen opgesteld?

de doelen worden vastgesteld na het gesprek (anamnese) hier uit komen de wensen en behoeftes van de bewoners. De doelen worden smart gemaakt. ( GHZ) bijv.: Piet kan zelfstandig de vaatwasser uitpakken. De doelen kunnen voor een korte periode worden opgesteld maar ook voor een langere periode. Elk doel word besproken in een MDO. Hier worden de punten ook geëvalueerd. De doelen worden gemaakt door de pb'er van de bewoners. maar ze worden samen "bedacht" door alle collega's. 

in de VVT worden de doelen gewoon benoemd bijv.: iemand geen hinder ondervinden van zijn incontinentie.  naast ons zorgleefplan werken bij met werkplannen hier staan doelen voor een kortere termijn op. De doelen worden geëvalueerd in een team overleg maar ook tijdens de artsen visite. de doelen worden gemaakt door een coördinator verzorgende. 

 

 

 

 

zijn de bewoners betrokken?

in de GHZ zijn de bewoners op een bepaalde hoogte op de hoogte van hun zorgleefplan. In de GHZ zijn de bewoners toerekening vatbaar. hun naasten tekenen de zorgleefplannen. 

In de VVT tekenen de zorgvragers zelf hun zorgleefplan. wanneer ze dit zelf niet meer kunnen tekenen hun naasten de zorgleefplannen.